Kérdése van? 06 70 394 90 10

Zöld-citrom (Citrus aurantiifolia)

Honos: Feltételezések szerint az indonéz szigetvilágban és Délkelet-Ázsiában őshonos, termesztése révén azonban a világ trópusi és szubtrópusi területein egyaránt elterjedt.

Növényről: ázsiai eredetű, a rutafélék (Rutaceae) családjába tartozó citrusféle. A növényfajt és termését egyaránt így nevezik. A lime gyümölcsöt íze miatt gyakran a citromhoz hasonlítják, de annál savanyúbb, jellegzetesebb, mérete kisebb és színe jellemzően zöld. Mostanra különböző alfajai a trópusi területeken gyakran termesztett gyümölcsnek számítanak.Elsősorban italok, főként koktélok ízesítésére használják, de egyes ételeknek is fontos összetevője. C-vitamin tartalma jelentős.

Illóolaj előállítása: a héj tartalmazza az illóolajat, amit hidegen sajtolás módszerével vonnak ki belőle.
A héj illóolaj tartalma 1,5%, ami azt jelenti, hogy 1 kg olaj előállításához 60-70 kg héj szükséges. (Ez körülbelül 3000 db gyümölcs héja.)

Gyógyhatású tulajdonságai:
A zöld-citrom emésztési zavarokra kifejezetten ajánlott de C-vitamin tartalma miatt is fogyasztjuk, ami védi az egészségünket azzal, hogy erősíti az immunrendszerünket és stabilizálja a pszichénket, az idegrendszerünket. Használatánál csak arra kell figyelnünk, hogy ne tegyük ki 50-60°C-nál magasabb hőmérsékletnek, mert a vitamin lebomlik.

Termékeink lime illattal: