Kérdése van? 06 70 394 90 10

A poratkákon kívül, mi mást találhatunk a házi porban?

Az Egyesült Államok kormányának Nemzeti Egészségügyi Intézete szerint macska és kutyakorpa, baktériumok, penészgombák, gombaspórák, ételrészecskék, növényi és rovardarabkák, továbbá gyapotpihe, toll és egyéb tömőanyagokat tartalmaz.

Miért érdekel bennünket mindez?

Azért mert a levegő otthonunkon belül szennyezettebb lehet, mint odakint! Az emberek több időt töltenek zárt helyiségekben. Az otthonok ablakait – energiatakarékossági okokból – hermetikusan lezárják. Az eredmény? A nemzeti Asztma és fertőző betegségek, Intézete szerint jobban kitesszük magunkat olyan, zárt helyiségekre jellemző allergéneknek, mint például a poratkák, amelyek asztmát idézhetnek elő.

Mit tehetünk?

Portalanítjuk a szőnyegeket, kárpitokat, bútorokat. Egy a porszívózást zárt helyiségekre jellemző szennyezőanyagokra gyakorolt hatását vizsgáló tanulmányt, amelyet Dr. Joseph Bellanti, a Gorge Town University School of Medicine szakembere végzett. A tanulmány megmutatta ,hogy a porszívózás a poratka antigének csökkentésének jó módszere. A vizsgálat eredményei Annals of Allergy címmel, 2000 február 2-án jelentek meg az Asthma & Immunology című folyóirat, 84. évfolyamának 2. számában. Számos más lehetőségünk is van az allergének kordában tartására, így például az ágyneműk heti forróvizes mosása, illetve az alacsony belső páratartalom fenntartása.