Kérdése van? 06 70 394 90 10

Takarítás más szemmel: Kalóriaégetés

57c5b4ebb6642fb29e58557f512292fd

Takarítás más szemmel: Kalóriaégetés

Biztosan állíthatjuk, hogy a takarítás szinte senkinek sem tartozik a kedvenc tevékenységei közé főleg, ha éppenséggel egy nagytakarítás van beütemezve. Általában ott halogatjuk az ilyen tennivalókat, ahol csak lehet mondván, hogy „nem olyan koszos az még” vagy „ráér az holnap is” és társaik.

Végül keserves harcok által számolunk le a kórokozókkal és kosszal, hogy a legeldugottabb sarkokban se maradjon nyomuk, aztán munkánk végeztével jobb esetben megkönnyebbülten dőlünk hátra.

Íme hát egy pár tény, hogy nagyobb motivációval fogjunk hozzá egy-egy elvégezendő feladathoz.
Mint azt tudjuk, a legalapvetőbb mozgás is kalóriaégetéssel jár, viszont korántsem mindegy mennyivel.

Egy óra porszívózás alkalmával 250 kalóriát égetünk el, ezért már érdemes nekilátni nem igaz?!

Egy óra ablaktisztítás alkalmával viszont csak 200 kalóriától szabadulunk meg, viszont ez is egy elég szép teljesítménynek számít.

Háziasszonyok köztudott rémálma, a fürdőszoba takarítása révén azonban már 300 kalória égetődik el a testünkből, ezáltal máris nagyobb kedvvel végezzük el, ezen belül csak a kád kisúrolása, ami általában 15 percünkbe kerül, 90 kalóriát éget el.

A portörlés, amelyről gyakran megfeledkezünk, hogy szükséges egy óra alatt 150 kalóriánkba kerül.
Kertészkedő, kertkedvelő sorstársainknak van egy jó hírünk, egy két órás kerttakarítás 500 kalóriát felemészt, irány a kert! Ezen felül a gereblyézés és levélsöprés kitesz 200 kalóriaégést, egy fél órás kapálás 173-at.

Időről időre, szükséges kipakolni és kitakarítani a konyhaszekrényeket, amelynek egy órás munkája a visszapakolással együtt 238 kalóriától szabadít meg.

Természetesen vannak kisebb kaliberű teendőink, amelyeket naponta, de legalább kétnaponta elvégzünk, viszont ezek is jelentős mennyiségű kalóriát égetnek el. A matrac forgatása és az ágy beágyazása egy fél óra alatt 70 kalóriát tüntet el, egy órányi vasalás már 85-öt, ugyan ennyi mosogatás 90-et, és szintén egy óra alatt a főzés 96 kalóriával tesz minket könnyebbé.

Reméljük ezek az érdekességek Önnek is megkönnyíti a mindennapi teendők elvégzését, nálunk bejött!

Save

Save

Save

Save