Kérdése van? 06 70 394 90 10

Aloé (Aloe Vera)

aloevera_illat1

Honos: Afrika száraz részeiről származik (néhány faj az Afrikához közeli szigeteken, illetve a Mediterráneumban is honos), de több faját más földrészekre is behurcolták. A pozsgás fajok Dél-Afrika száraz éghajlatú területein fejlődtek ki.

Növényről:  Az aloé (Aloe, Aloë) a spárgavirágúak (Asparagales) rendjébe tartozó fűfafélék (Xanthorrhoeaceae) családjának Asphodeloideae alcsaládjába tartozó növénynemzetség, mintegy 250 fajjal. Több faját gyógy-, másokat dísznövénynek termesztik. Az orvosi aloé vagy barbadosi aloé (Aloe vera) az aloé nemzetségbe tartozó növényfaj. Kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató és immunerősítő hatást tulajdonítva neki.

Olaj előállítása: A növényi részeket nyomjuk, ki az bázis olajba keverjük, össze ami lehet jojóba, szezám vagy más olaj. Az aloe vera olaj bőrre juttatva fejti ki jótékony hatását alkalmazhatjuk testápolóként vagy masszázsolajként.

Gyógyhatású tulajdonságai:
Kizárólag leveleit használják gyógyászati célokra; a levelek egyes részeit más és más célra hasznosítják. Az a sűrűn folyó, kocsonyás nedv, amivel az Aloe verát leginkább azonosítani szokták, a növény leveleinek belső részéből származik. A levél szerkezetében, a legkülső rétegek és e között a kocsonyás rész közötti sárgás, keserű ízű lé szárításával nyerik az aloe latexet (tejnedvet). Kiválóan jó a regeneráló hatása a testen lévő sérülésekre illetve ütésekre és masszás olajként is felhasználható. Az orvosi aloét ősidők óta használják gyógyításra. Évezredeken átívelő karrierjét annak köszönheti, hogy számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható. Napjainkban a világ számos országában termesztik, olyan helyeken, ahol az éghajlat alkalmas a szabadföldben való nevelésére.

Termékeink aloe illattal: